
 

 

CLARIFICATION NO. 02 
 

TENDER ENQUIRY # PROC-SERVICES/CB/PROD-4780/2020 

HIRING OF SURFACE WELL TESTING SERVICES 
 

 
Following clarification may be uploaded against subject tender for information for all prospective bidders.  
 

OGDCL response to the requested clarification regarding below points against Tender Enquiry No. PROC-SERVICES/CB/PROD-4780/2020, HIRING 

OF SURFACE WELL TESTING SERVICE is as under: 

Sr. No. Bidder’s Clarification OGDCL Reply 

1.  Regarding mobilization to OGDCL wells; OGDCL wells are 500 – 
1300 kms away, bidder can provide tentative mobilization 
period & tentative time of arrival. Whereas, subject bid clause 
2.30 
“The maximum mobilization time of equipment/crew 
regardless of engagement with any other customer is 10 Days” 
should prevail & should take priority. The said request is as per 
standard industrial practice. 

Yes, “The maximum mobilization time of 
equipment/crew regardless of engagement with any 
other customer is 10 Days” should prevail & should take 
priority. 

2.  As per subject clause 2.9. “Bidder to manage X-over/s both 
upstream and downstream for SWT jobs” the tender document 
is regarding 10k psi SWT; therefore requirement of x-overs 
should be till 10k psi rating. Please confirm. 

Yes, confirmed. 

3.  Subject ITB clause 2.24. “Only that equipment is considered in 
operation through which well effluent actually passes” please 
confirm following: 

 

3.1 
 

Who will handle the contractor equipment, if storage tanks or 
any liquid filled vessel are filled with liquid/hydrocarbons. It is 
requested that contractor equipment may be handled by 
contractor supervision & personnel, please. 

OGDCL will handle and shift the crude/liquid 
hydrocarbon from the tank/vessel in the presence of 
bidder’s representative. 



 

 

3.2 In this case OGDCL will pay the equipment operational cost & 
hopefully OGDCL pay the crew operational cost, too. Will 
OGDCL pay the transfer pump, other equipment used. 

When the well is shut-in both the crew and equipment 
will be paid as standby. So in this case only standby 
charges will be applicable. However, if crude transfer 
pump of the contractor is used, operating charges of 
transfer pump will be applicable. 

3.3 In this case of single or two equipment filled with 
liquid/hydrocarbons & the other equipment may not be picked 
up due to non-emptiness of liquid/hydrocarbon storage 
tanks/vessels. Will OGDCL pay the standby charges of the other 
equipment. 

Yes 

4.  We request extension in bid submission date of one month, as 
we require additional time for bid preparation. We hope you 
will understand our position & provide us the flexibility. 

As communicated earlier bid submission date cannot be 
extended. 

 


